DSC_2580

Hekling kan brukes til å lage mye forskjellig, lue, teppe, duk eller en kurv. Jeg har tidligere heklet denne søte kurven i fargerike farger. På lørdag for en uke siden ga jeg den bort til en venninne. Denne er kjempe enkel å lage, og nå skal du få fremgangsmåten og utstyrsliste.Dette trenger du:

  • Bomullsgarn
  • Heklepinn nr. 4

Slik gjør du:

Ordforklaring:

lm – luftmaske
fm – fastmaske
kjm – kjedemaske

1.omg: Hekle 2 lm med ønsket farge på nål 4. Hekle 7 fm i 1.lm, avslutt m 1 kjm i 1.fm = 8 fm. Sett 1 merketråd i begynnelsen på omg. Videre hekles det rundt og rundt slik:
2.omg: Hekle 2 fm i hver fm = 16 fm.
3.omg: Hekle * 1 fm i første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 24 fm.
4.omg: Hekle 1 fm i hver fm =24 fm.
5.omg: Hekle * 1 fm i hver av de 2 første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 32 fm.
6.omg: Hekle 1 fm i hver fm = 32 fm.
7.omg: Hekle * 1 fm i hver av de 3 første fm, 2 fm i neste fm *, gjenta fra *-* = 40 fm. Fortsett økingen slik på hver omg med 1 fm mer mellom hver økning til det totalt er heklet 13 omg = 88 fm.
Videre hekles de 2 neste omg slik:
1 omg: Hekle * 1 lm, hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm *, gjenta fra *-*.
2.omg: Hekle * 1 fm om lm, 1 fm i neste fm *, gjenta fra *-*.
Videre hekles det 1 fm i hver fm til arb måler 14-18 cm målt fra fm/lm omg. Hekle 1 omg med * 1 lm, hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm * gjenta fra *-*. Klipp og fest trådene. Brett kanten øverst dobbelt.

Jeg har ikke heklet akkurat i dette mønseret, jeg har variert litt for å få litt hulleffekt og fast effekt. Og jeg ble fornøyd med resultatet. Om du skal skifte farger hekler du over endene, det gjør det enkelt når prosjektet er ferdig. Da er det få tråder å feste.

DSC_2583

Hva synes du? Er dette noe du kunne tenke deg og lage?