IMG_5799Selvfølgelig burde adventslysene kommet i november, siden første helgen man tenner lyset er søndag 1. desember. Men da kom adventskalenderen, som også var litt viktig. Det finnes mange forskjellige adventsstaker ute i Norge, men siden jeg ikke har en slik, har jeg valgt å bruke kubelys, og dekorert dem.Jeg var på nille i november og kjøpte inn det jeg trengte, kubelys, lysfat og tall med pin. Det andre jeg skulle bruke, har jeg liggende hjemme.

Det som er så kjekt med disse lysene er at det ikke er noen fasitt, her er det din kreativitet som setter grenser. Om du vil ha hvite og rene adventslys, litt mer natur og  røft, eller tradisjonelle lilla lys med sølv eller gull.

Dette trenger du:

  • 4 kubelys i ønsket farge
  • Fat til å sette lysene på
  • Lim til å feste båndene
  • Bånd eller tråd, som pynt rundt lyset
  • Tall 1-4, enten med tråd eller pin (jeg har sistnevnte)
  • Annen pynt

Fremgangsmåte:

Jeg har kjøpt lave adventslys, derfor bestemte jeg meg for å sette tallet 1 (lyset som brenner lengst) nederst, og på de neste lysene flyttet jeg tallene oppover ca. 1 cm for hvert tall. Da ble de litt ulike. Jeg satt pinen inn først, før jeg målte lengen på båndene jeg skulle bruke (omkretsen på lyset, pluss litt for overlapping). Selve pinen skal jeg bruke for å skjule overlappingen.

Jeg har brukt svart silkebånd og et nydelig sølv bånd. Jeg gjorde det ganske enkelt. Sølvbåndet tok jeg lim på hele stråden, og limte på. Mens det svarte båndet tok jeg kun litt lim der hvor pinen skulle stå. Så surret jeg det svarte båndet tre ganger rundt lyset. Å jeg ble ganske fornøyd med resultatet.

Du kan pynte fatet med nisser, engler eller grønt hentet i naturen, men jeg synes det holdt med lysene, og dekoren på lysene. Alt er helt opp til deg!

Håper forklaringen var grei, og forståelig. Si fra om du lager dem da, og gjerne hvis bilder!