Kan tro at jeg var redd når jeg så på bildene som er på kameraet. Plutselig var alle mine bilder slettet. Jeg hadde kun de siste bildene jeg tok. Selvfølgelig pleier jeg å legge bildene inn på dataen, på en eller flere harddisker, men de jeg tok på julebordet på fredag hadde jeg ikke fått lagt inn, ikke enda. Jeg fikk litt panikk.

IMG_1677

Hva skulle jeg gjøre nå, jeg viste kameraet ble brukt på fredagen, men jeg hadde ingen bilder, og det var bilder jeg ville ha! Jeg søkte rundt på internett, og kom over noen anbefalinger på PhotoRec, et program for å gjennopprette slettede filer. Jeg var skeptisk, men tenkte. Hva har jeg å tape? Bildene var allerede borte, så det kunne ikke bli værre. Heldigvis. Programmet virket. Jeg fikk tilbake bildene mine, til og med dem som er tatt enda tidligere!

Tror kanskje jeg til januar skal invistere i noen nye minnekort, med enda høyere standard. Da jeg ikke ønsker noe liknende skal skje. Nå skal jeg i hvertfall tømme kortet, og formatere det igjen, slik at det kanskje virker bedre. Eller jeg skal bruke et annet minnekort. I kveld skal jeg og Reidar på julebord, og da er det greit å ha med kameraet, og ha mye ledig plass for bildene. Alltid så kjekt å ha litt bildebevis etter en kveld.

Så hvis du har opplevd noe liknende, les denne artikkelen, her står det hvor du laster ned programmet, hvilke opperativsystem det virker på og liknende. Gull verdt med et slik program, for det er så kjedelig når bildene går tapt!

IMG_1680

Hvordan oppbevarer du bildene dine? Kun på pcen, en ekstern harddisk, internett eller likende? Jeg har tenkt litt på å invistere i en nettsky hvor jeg kan oppbevare dem, har du en erfaring med det? Noen du anbefaler?