På jobben for noen helger siden, så jeg bilde av en julekule laget av et julekort. Jeg synes denne var kjempe søt, og tenkte jeg kunne lage en liknende. Jeg har ikke brukt julekort, men juleark fra panduro hobby.

DSC_2643Denne er veldig enkel å lage, og utrolig søt. Den kan brukes som juletrepynt eller pynt i vindu eller hvor enn du måtte ønske.

Utstyr:

  • Julekort, bilde eller ark med julemotiv
  • Perler
  • Bånd
  • Ståltråd

Fremgangsmåte:

Jeg brukte vanlig ark, men du kan gjerne bruke et julekort eller et bilde, om du heller ønsker det. Jeg laget arket til høyde 10 cm, og brukte kutte maskinen å skar på 14 strimler på 1 cm hver. Nummererte baksiden underveis, slik at de blir satt sammen riktig. Deretter avrunnet jeg hjørnene, med en hjørne puncher. Så laget jeg hull i alle stimlene, i både topp og bunn.

Så fant jeg frem en ca 20 cm ståltråd, jeg laget en løkke i bunden, og tredde på tre perler, før jeg startet med å tre strimlene. Starter med hullene i bunden, fra nummer 1 til 14. Tenk på motivet som skal stå utover når kulen er ferdig. Etterpå startet jeg med hullene på toppen, i samme rekkefølge som i stad. Kulen vil forme seg som en konkylie rundt ståltråden, siden strimlene vrir seg rundt tråden. Så avsluttet jeg med tre nye perler, og laget en løkke til på ståltråden. Her kan du henge et blåndebånd slik at du kan henge kulen på juletreet.

Håper beskrivelsen var forståelig. Her ser du bildene jeg tok mens jeg laget denne:

Hva synes du?