Baketid… Kanelboller, skillingsboller, kanel i svingene, alle disse er navnet på så samme bakverk. I går fant jeg ut at jeg ønsket å bake dette. Jeg har lenge tenkt på det, og fant ut at siden jeg skulle ha gjester, så passet dette supert.

SmørMelk Deig

Perlesukker

Før steking

Her ser du oppskriften jeg brukte:

  • 5 dl melk
  • 100 g margarin
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 700 g (12 dl) hvetemel

Jeg smeltet smør, tilsatte melken og varmet den til ca 37 grader. Deretter blandet jeg alt det tørre sammen, før jeg rørte inn melk og smør. Blandet godt og fikk eltet litt med hendene før jeg satte deigen til heving. Neste steg var å dele deigen i to deler, som jeg kjevlet ut på benken. Smørte et lag med margarin og strødde sukker og kanel på toppen. Deretter rullet jeg rullen sammen, og delte dem i 2-3 cm store ruller. Disse plasserte jeg i muffinsformer og satte på en stekeplate. Her smørte jeg dem med vispet egg og strødde over perlesukker. Stekte dem i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.

Namnam

Bollene ble heldigvis en suksess, og alle jeg la frem til gjestene ble spist. Fikk høre at de var luftige og gode, og da kan jeg ikke si annet, enn at jeg er fornøyd med resultatet.