Laboratory tests

Follow my blog with Bloglovin
Dagen startet med mye gru og engstelse da jeg skulle til tannlegen. Jeg var veldig innstilt på at jeg hadde hull, men heldigvis det hadde jeg ikke! Jeg slipper med andre ord enda en tannlege time med det første! Det var utrolig godt!Selfie på laboratorietEtter timen kjørte jeg bort til Nofiima for å gjøre noen forsøk på laboratoriet, det ble litt mer gramfarging, og katalase og oksidase test. Med andre ord fikk jeg gjort en hel del, og nå skal jeg ikke tilbake på laboratoriet før på tirsdag! Det gir meg ypperlige muligheter til å arbeide med fysikk i de neste dagene!bananpannekaker under steking bananpannekakerNå har jeg akkurat konsumert bananpannekaker til kveldsmat! Helt ypperlig å lage når én har bananer som er modne, og de ikke frister lenger. På denne måten får jeg en god og mettende kveldsmat og slipper å kaste mat! Vinn-vinn.

Sov godt!

Home alone

Nå har jeg landet i sofaen etter en nokså lang dag hvor jeg har gjort ulike ting. Før jeg startet på skolen hadde jeg en god start på dagen med frokost og sosialt med min kjære. Jeg trengte litt tid med han, før han reiste fra meg. Jeg tok turen på skolen før jeg vendte snuten hjemover! Da traff jeg broren min og spurte om jeg fikk sitte på. Vi kjørte en liten tur innom bestefar hvor vi fikk snakket litt sammen og hygget oss litt. Deretter vendte snuten til Storhaug hvor jeg fikk servert middag av mine foreldre, herlig å slippe å lage middag selv!På skoleveien i dagJeg og broren min så en film sammen og koste oss litt, før han kjørte meg hjem i åtte tiden. Da tok jeg en rask tur innom en dagligvare butikk for å handle noe vesentligheter til uken. Jeg fikset deretter noe etende før jeg satt meg litt på dataen for å gjøre meg litt kjent med EndNote som jeg fikk installert før skoletimen i dag. Så slik har min start på uken vært. Nå sitter jeg ensom i sofaen og ser på TV, og skal snart krype i seng!Selv bilde sofa kosHar du hatt en fin start på uken?

Beautiful Sørmarka

Jeg har en utrolig flott skolevei og nå også «arbeidsvei». De dagene i uken jeg skal bort til skolen eller for å arbeidet med bacheloroppgaven spaserer eller sykler jeg gjennom Sørmarka. Jeg nyter den turen, det er fantastisk å lufte hodet og tankene sine mens man er med naturen. Den siste tiden har det vært ekstra flott med tanke på at det er snø over det hele. Det er noe eget med snøen, vi har den såpass sjeldent her i Stavanger, og når vi først få den, pleier den å ligge maks to-tre dager, om ikke kortere! Mens nå har vi fortsatt snø, og jeg tror det går over i andre uke nå! Tenk det! Jeg nyter det!!Sørmarka Soloppgang Selfie

Liker du snøen?

All seasons have their own sounds

Dette blir kanskje et rart innlegg, men jeg følte for å skrive det uansett! På torsdag kom det enda mer snø til Stavanger, og når jeg gikk over parkeringsplassen på vei til bilen, kjente jeg en glede i meg. Lyden av nysnø under skoene når man går er en lyd jeg bare elsker, og forbinder meg vinter. Vinterdag i stavangerI mine øyne har hver en årstid sin egen lyd. En lyd som jeg hovedsakelig forbinder med tiden på året.

  • Vinter: lyden av snø som knuser under beina
  • Vår: lyden av fugler som kvitrer
  • Sommer: lyden av bølger som slår
  • Høst: lyden av flammer fra et bål

Hva mener du? Har du noen lyder du forbinder med en årstid?

Snow in Stavanger

Mørkt selfi Stavanger fikk i helgen årets første snøfall på lørdagskveld. Jeg fikk nesten litt panikk, jeg skulle jo på jobb på søndagsmorgen, men det var ikke noe problem å komme seg frem verken med bil eller bein. Snøen ble utrolig nok liggende hele kvelden, selv om mengden ikke var noe å skryte av. Må jeg si at det var veldig kjekt å se den hvite snøen over Stavanger by.snødekket benk på våland Morgen timer snø StavangerIdag har jeg lest og forberedt meg så godt jeg kan til opplæringen jeg skal ha på laboratoriet i morgen. Jeg må si jeg gru gleder meg, men det blir nok bra! I tillegg har jeg arbeidet noen timer med fysikk, det er godt å ha kommet i gang igjen. Men jeg føler fortsatt ikke at det på noen måte kan gå! Men jeg skal gjøre mitt beste!

Vi skrives

Fantastic weekend…

Det er lørdagskveld og jeg sitter nærmere i søvne, men samtidig prøver jeg å lære meg fysikk. Jeg fikk litt lite søvn i natt, før jeg gikk på dagvakt, derav litt søvnmangel. Og Reidar har tatt turen til en kompis for å se fotball, så jeg sitter i leiligheten alene, og fant ut at det var et ok tidspunkt på å prøve å lære. Uansett, det viktigste er at jeg er i gang med faget, jeg har vel godt over en måned på å lære hele pensumet, og den måneden skal jeg bruke mye tid på både fysikk, sykdomslære og ikke minst, bacheloroppgaven!Physics notesVille bare fortsatt ønske dere en fin helg! Vi skrives.

Heat from the fireplace

I går kom Reidar hjem med en stor glede for min del, poser med ved. Vi ble enige om å få tak i en vedkurv og noe utstyr, så på kvelden tok vi turen ut og fikk tak i dette. Av utstyr ble det et stativ med kost, kostebrett og pinne. Veldig greit å ha til ovnen! Nå har vi endelig tent peisen, og jeg nyter det. Jeg nyter flammen og varmen den gir, det er en lun og god varme, ikke slik som fra panelovner, og ikke minst er det koselig med de levende flammene! Vedpeis med fyr Herlig varme fra ovnenHar du/dere peisovn i hjemmet?

Ha en flott helg! Jeg skal på aftenvakt, så nå sitter jeg bare å nyter tiden hjemme før jobb!

Ice cold

Brr, det er ganske så kaldt i Stavanger i dag! Tiltross for at gradene ikke er på mange minusgradene, er det den kalde vinden som gjør det nesten ulevelig. Men det gjelder vel bare å kle seg bedre! Jeg har blitt utrolig kald i kroppen og sitter nå plassert i sofaen med ullundertøy og to varme pledd. Tiltross for at det ikke virker som det hjelper noe for kroppens temperatur akkurat nå! Sykkeltur i kuldenI det jeg skulle gå fra Måltidets hus, måtte jeg ut å fikse noe med bremsen på sykkelen, og da følte jeg at jeg fikk neglebitt i fingrene. Men det var nok ikke fult så gale, men ikke langt i fra! På vei hjem fra HMS møtet i dag klarte jeg nesten ikke sykle, jeg følte som om kulden gjorde at musklene låste seg, og det var ekstremt vondt og tungt å trø på pedalene. Men jeg kom meg hjem, og nå prøver jeg og varme meg selv!

Håper torsdagen din er super!

 

A planning meeting

På onsdag var jeg på planleggingsmøte med Nofima, hvor jeg skal ha bacheloroppgaven min. Jeg skal ha en oppgave som går ut på å kvantifisere og identifisere sporedannende bakterier på tare. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og etter møtet er jeg et skritt nærmere. Her ble det planlagt andre møter og oppstart med opplæring, informasjon om ulike ting ble gitt, adgangskort ble satt til produksjon. Det er en spennende tid som er i vente, et nytt år, med helt nye utfordringer! På vei til planleggingsmøte ang. bachelorJeg spaserte bort til Måltidets hus, og været var nydelig, men veldig kaldt. Jeg stoppet og tok dette bildet på veien, da jeg synes det var litt stilig.

Ønsker deg en flott dag! Vi skrives!

It has become a tradition

Jeg synes det er veldig kjekt med tradisjoner, tradisjoner som blir til over år. Jeg har en tradisjon jeg ikke vil være uten, og det er gaven jeg gir til bestefaren min. Hvert å siden jeg var liten skolepike har jeg gitt bestefar en kalender. Med årene ble det til bildekalender, og nå inneholder den også bursdagen til alle i familien. Bilder fra året som har gått, slik at familien kan minnes dem i lag. Hver måned blir det nye bilder, og bildene brukes aldri mer enn en gang, helt nye bilder for hver kalender.Kalender forside KalenderBestefar setter veldig pris på denne gaven, han koser seg med å følge med på året som har gått, se bilde av de han er glad i, og vite når familien har bursdag. I år ble det dessverre litt knapt med tid, dermed laget jeg kalenderen etter julaften. Nå håper jeg at jeg får levert den til han så fort som mulig!

Har du noen tradisjoner du ikke vil være foruten?